Om oss

Vi är en stugby  i Fide, Burgsviken som ligger väldigt naturskönt vid havet längs öns sydspets på västkusten. Här får man fantastiska solnedgångar och mycket natur och lek.

Viken är långgrund och inte speciellt badvänligt men det byggs en unik havspool av en extern part som är ett experiment där man skall utnyttja den grunda viken som solfångare och på så sätt få ett havsbad som är varmare än övriga havsbad på ön. Här hoppas man på 4-6 grader varmare än övriga havsbad där vi borde få minst 23 om de andra har 19 grader på 1,5 m djup.

Poolen är en innovation och kommer att vara igång som ett experiment första året 2019 men kan vissa dagar vara stängd för att man måste jobba med den. Under detta första året är den enbart öppen för boende i området just av den anledningen.

Området har även en mycket speciell lekpark som kommer vara öppen till ca 50 % 2019. Vi har idag ett 20-tal stugor och större expansionsplaner framöver.

På anläggningen finns även ett servicehus med wc, duschar, kok rum och tvättstuga. Granne med oss finns en restaurang och några km bort finns både bensinmack, livsmedelsaffär, café och flera restauranger. I området så finns Grågåsen vilket är restaurang och pensionatet där det populära Tv-programmet SÅ MYCKET BÄTTRE spelas in.

 

 

 

 

Läs mer