Bra att veta

Bra att veta om boendeanlägningen

Affär
Närmsta matbutik är ICA i Burgsvik. Finns också ICA i Havdhem.

Biltrafik
Biltrafik på Burgsvikens strandby är ej tillåten 06.00 – 23.00. Med högsta tillåtna hastighet om 10 km/timme.

El
Campingen har Europastandard med kontaktdon CEE (1-fas, 230v, IP44) med jordfelsbrytare. Övergångsadapter till vanlig svensk standardkontakt (230v, jordad) finns att köpa i receptionen. Ej utlåning.

Färja – transport
För att komma till Gotland finns både flyg och färja. Sommaren 2018 trafikerar rederiet Nynäshamn, Visby och Västervik.

Destination Gotland – rederi ››
SAS- flygbolag ››
BRA – flygbolag ››

Grillplatser
På boendeanläggningen finns grillplatser anlagda. Engångsgrillar är inte tillåtna att använda på annan plats än just grillplatserna. Tänk dock på miljön och köp hellre grillkol och tändvätska separat. Underbart att grilla i solnedgången med havsutsikt!

Husdjur
Husdjur får medtagas när du campar. Våra stugor och kojor håller vid dock djurfria. För allas trevnad rastar vi dem utanför campingen.

Hyrbil och hyrcykel
Campingens receptionen hjälper gärna till med bokning av hyrbilar och cyklar.

In- och utcheckning
På campingen är det incheckning från kl 14 ankomstdagen och utcheckning senast kl 12 avresedagen för campinggäster. För våra koj- och stuggäster är det incheckning från kl 15 ankomstdagen och utcheckning senast kl 12 avresedagen

Kiosk/cafe
Receptionen har under öppettiderna kioskförsäljning, mackor, glass, café mm.

Parkering
Till varje stuga hör en parkeringsplats. Parkeringen ligger alldeles intill stugorna.

Reception
30/6-11/8 –  Öppet 10.00-17.00

Vid ankomst på annan tid vänligen kontakta boendeanläggningens reception på 0498-212157 i god tid innan ankomst för instruktion! Notera att inför ankomst behövs en kod som ger tillgång till stugan.

Restaurang
Vid campingens och lekplatsen Pannkakskojans servicehus finns ett café där man kan köpa pannkakskorg för att steka egna pannkakor över öppen eld. Där finns även glass, kaffe, bullar och varma mackor och korv som man själv grillar.

Slutstädning
Varje gäst ska mötas av en fin stuga. Det innebär att när man lämnar stugan ska det vara i samma skick som vid ankomst. Önskar man slippa städningen går det utmärkt att köpa. Slutstädning av en hyrd stuga kostar från 500 kr. Det beställs i receptionen vid ankomst eller bokas direkt. Om sen beställning av slutstädning tillkommer en avgift om 150 kronor. Slutstädning innebär att du som gäst tar hand om all disk och sopor själv. Stäm alltid av med receptionen vad som ingår. Ostädad stuga som ej köpt städning debiteras en kostnad om SEK 2000.

Sopsortering och latrintömning
Det finns ingen latrintömning för husvagnar och husbilar på vår boendeanläggning. Vi har sopsortering för hushållsavfall (kompost och brännbart), glas, papper, plast och metall. Vi förväntar oss att samtliga gäster följer de riktlinjer som finns kring sopsorteringen, så alla upplever en trevlig och fin boendeanläggning och att vi gemensamt värnar om miljön.

Specifika stugor och platser
Önskemål om specifik stuga att hyra kan framföras vid bokningstillfället. Vi har dock liten möjlighet att lova speciell stuga i förväg.

Sänglinne och handdukar
Täcken och kuddar finns i stugan. Om sänglinne och handdukar önskas kan du hyra det samtidigt som du bokar boendet. Kom ihåg att boka rätt antal!

Stränder
För att bada på strand tipsar vi om Burgsvik, Holmhällar och Käldhagen. Se mer info Stränder

Transporter
Till och från Visby går det lokalbussar, se turlista för Gotlands lokaltrafik ››.
För att åka när du vill rekommenderar vi

Taxi Visby på 0498-207070
Taxi Gotland på 0498-200200 (online-bokning) ››
Taxi Kurir på tel 0498-50000.

Turistinformation

Turistbyrån Inspiration Gotland ››
Turistinformation gotland.net ››
Andra fina anläggningar vid havet ››
Slite Strandby – fin stugby på östra sidan av ön ››
Björkhaga Strandby – fin stugby en bit söder om Visby
Gotlandsguiden ››
Nyheter – gotland ››

Tvättmaskin
Till våra gäster erbjuder vi möjligheten att tvätta.

Wifi
Campingen har wifi trådlöst över hela området. Ett viss datamängd ingår i vårt boendepris. Det innebär att du kan hålla koll på t ex Facebook, nyheter och e-post. Vill du även t ex kunna kolla på film eller annat som kräver mycket kapacitet kan du köpa ”mer wifi” i receptionen.

 

Läs mer